Sluiten

Categorieën

Filters
   Gerard "Kollie" Kolsteren - Zaterdag 16 Maart 2018

   Waarom een Harley Davidson?

   Heel vaak wordt mij gevraagd: Waarom heb jij een Harley Davidson?

   Als je er heel goed over nadenkt dan is het kopen en het rijden van een Harley Davidson niet echt de meest logische keuze. Op het gebied van techniek zijn heel veel andere motormerken technisch een stuk beter. Als je de keuze van materialen en de gebruikte technieken en de toleranties van de onderdelen van bijvoorbeeld een Japanse motor een vergelijkt dan delft Harley Davidson toch wel op alle vlakken het onderspit. Ik heb regelmatig een Harley Davidson motorblok of een versnellingsbak van de binnenkant bekeken en als je dan een verschil meet van 0,6mm in de hoogte van het linker en het rechter krukas lager, dan kan ik wel zeggen dat de Japanse motoren toch wel een heel stuk nauwkeuriger gemaakt worden.

   Harley Davidson Shovelhead

   Zelf ben ik een liefhebber van de pre 1985 modellen van Harley Davidson. Maar waarom eigenlijk? Persoonlijk heb ik niet zo veel met elektronica en bij voorkeur al helemaal niet op een motor. De pure, rauwe techniek vind ik het mooist. Toen ik mijn Harley Davidson Shovelhead (1979) kocht zat er een startmotor op. Naast de startmotor zelf zat er ook een solenoid (elektromagneet) en een startrelais op om te zorgen dat de startmotor zijn werk kon doen. Helaas gebeurde het vaak dat 1 van de 3 onderdelen kapot ging en dat ik mijn motor niet gestart kreeg. Dan moest het startrelais, de solenoid en de startmotor weer vervangen worden.

   Tot ik iemand zijn motor zag starten met de kickstarter. Toen heb ik meteen thuis de startmotor, het relais en de solenoid van mijn morgen gehaald en een kickstarter op de versnellingsbak gemonteerd. Door het gebruiken van een oudere techniek om mijn Shovelhead te monteren, kickstarter i.p.v. elektrische starter is mijn motor veel startzekerder geworden. 

   En dat vind ik nu zo mooie aan die oude motoren. Als je zelf een beetje handig bent, dan kun je heel veel reparaties, ook onderweg, zelf repareren. Daarnaast is het super eenvoudig en leuk om je motor te veranderen met custom motor onderdelen. Kollies Parts is een webshop met motoronderdelen geschikt voor o.a. Harley Davidson die speciaal zijn ontworpen voor het verbouwen van motoren. Deze motoronderdelen zijn heel divers maar het meest populaire onderdeel is de Side Mount kentekenplaathouder. Hiermee kun je heel eenvoudig de kentekenplaat aan de zijkant van jouw motor monteren.

   • Gerard Kolsteren

    Geplaatst op donderdag 25 maart 2021 20:34

    Hallo Kasper,
    Dat is gewoon een kwestie van smaak.

   Toon meer

   Kollies Parts Blog

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »